Nieuws

MWorksMedia is altijd in beweging, er gebeurt iedere dag wel iets.

ADO Den Haag wordt Chinees

ADO Den Haag wordt ChineesChinees bedrijf koopt de club

Het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen heeft alle aandelen van voetbalclub ADO Den Haag overgenomen van eigenaar Van der Kallen. Details van de overname zijn niet bekend gemaakt, ook niet het bedrag waarvoor de aandelen van de hand zijn gegaan.

Evenmin is bekend wat de Chinezen van plan zijn met de club of dat de overname gevolgen heeft voor het personeel. VI meldt in een commentaar, dat de Chinezen grootste plannen hebben met de club. Zowel op financieel als op organisatorisch vlak zouden de Chinezen fors in het bedrijf willen gaan investeren. Dat betekent mogelijk ook dat er fors in de spelersgroep geïnvesteerd gaat worden. Mogelijk zelfs voor on-Nederlandse bedragen, aldus het blad.

Eigenaar Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen, zijn mede bestuurder in de SSO (Stichting Stadion Ontwikkeling), hebben altijd als verkoop voorwaarde gesteld, dat een eventuele nieuwe eigenaar financieel in staat moet zijn om substantieel in ADO Den Haag te investeren. United Vansen heeft zowel de verkoper, als ook de gemeente Den Haag die toezegging gedaan.

Naar verluidt probeert Vansen United bij meerdere Europese clubs voet aan de bal te krijgen. De keuze voor ADO Den Haag zou vooral voortgekomen zijn uit het feit dat de Nederlandse regering gevestigd is in Den Haag. Dat zou mij niet verbazen, want in China gaan politiek en zaken altijd hand-in-hand.

(tekst Jean Wanningen)

EEN SPORTIEVE EN CULINAIRE ONTDEKKING... ONTVANG NU 10% KORTING

EEN SPORTIEVE EN CULINAIRE ONTDEKKING... ONTVANG NU 10% KORTINGVANWEGE ONZE VERJAARDAG TRAKTEREN WIJ!

Op 18 augustus 2003 opende het hotel voor het eerst haar deuren. Nu, 10 jaar later, willen wij dit vieren samen met u. Wanneer u nu een boeking maak bieden wij u een korting aan van 10% op uw totaalrekening o.v.v. ‘Sport & Life 10 jaar’.

Deze actie is geldig voor boekingen die gemaakt zijn tot en met 31 maart 2014 en niet mogelijk in combinatie met andere aanbiedingen of promoties.

Het Steigenberger Airport Hotel is een 4-sterren superior hotel en is gesitueerd aan het groene Amsterdamse Bos. De ideale plek voor een bezoek aan de sprankelende stad Amsterdam waar u kunt genieten van historie en cultuur. Kom volledig tot rust in onze royale Lifestyle Club & Active Spa en laat u culinair verrassen in een van onze restaurants & bars.

RESERVEREN?

Steigenberger Airport Hotel · Stationsplein ZW 951 · 1117 CE Schiphol-Oost
T.: +31 20 5400-777 · reservations@airporthotel-amsterdam.steigenberger.nl

MEERLIVE 2013

MEERLIVE 2013 HOOFDDORP - Mooi weer. Prima artiesten. Een geweldige sfeer. MeerLive heeft editie 2013 waardig afgesloten. De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagd muzikaal feest.

Het begon allemaal op donderdag en duurde tot en met zondagmiddag laat: MeerLive 2013. Hét meerdaags en gratis muziekfestival op het parkeerterrein op de hoek van de Kruisweg en Nieuweweg. Drie avonden en één lange middag kon jong en oud genieten van heel veel artiesten en muziekstijlen.

Zoals zondag die begon met dansende ouders en kinderen die optraden als dj's. Daarna was het aan onder meer Dries Roelvink, Trafassi en Wolter Kroes om de sfeer er in te houden.

JONGE HOOFDDORPER VROEGTIJDIG KAMPIOEN DUTCH ROTAX MAX JUNIOR CHALLENGE

JONGE HOOFDDORPER VROEGTIJDIG KAMPIOEN DUTCH ROTAX MAX JUNIOR CHALLENGEKartkampioen Rinus van Kalmthout naar wereldkampioenschap in Amerika

Hoofddorp, 12 augustus 2013 – Karter Rinus van Kalmthout heeft in Duitsland op Circuit Hunsruckring Hahn op overtuigende wijze de titel in de Dutch Rotax Max Junior Challenge behaald. Hoewel er nog een evenement in Kerpen op de agenda staat is de voorsprong in punten van de Hoofddorper nu al zo groot, dat hij door de concurrentie niet meer in te halen is en het kampioenschap al vroegtijdig is beslist. Naast de titel in zowel het Rookie- als in het Algemeen klassement wint Van Kalmthout tevens deelname aan het wereldkampioenschap karting in Amerika. “Begin van het seizoen hoopte ik op enkele podiumplaatsen en was mijn doel om veel ervaring op te doen in deze klasse, waarin ik met mijn 12 jaar immers één van de jongere deelnemers ben. Dat ik nu zelfs kampioen ben geworden en naar Amerika mag is iets dat ik bij de start van het seizoen niet had durven dromen.”

Vijf weken terug leek de titel voor Rinus van Kalmthout nog ‘n eindje weg. Door een ongelukkige val tijdens zijn schoolmusical brak de basisscholier een vinger en met zijn hand in het gips was trainen uiteraard niet mogelijk. Ook de race in Engeland voor het Europees kampioenschap moest de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout laten schieten. Zodra het gips verwijderd werd begon de jonge karter tijdens zijn vakantie echter direct met intensief jetskiën om zo weer kracht in zijn armen terug te krijgen. Zodoende was hij gelukkig weer op tijd fit voor de titelstrijd.

Geen grip

De vijfde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max Junior werd verreden in het Duitse Hahn. Op deze lange, snelle en uitdagende baan boekte Rinus van Kalmthout vorig jaar in de Minimax al succes, dus ging hij met een goed gevoel de trainingen in. De vrije trainingen op zaterdag verliepen echter niet helemaal zoals gehoopt, de grip van de kart was niet goed genoeg om met de snelste rijders mee te komen en ook het wisselen van banden verbeterde de grip nauwelijks. Tot ieders verbazing wist Rinus zelf precies aan te geven hoe de set-up verbeterd moest worden. Nadat het team de aanpassingen had uitgevoerd ging de jonge Van Kalmthout op zondagochtend de kwalificatie in en bleek zijn gevoel juist te zijn. Hij kwalificeerde zich als tweede, op tweehonderdste van een seconde achter polesitter en teamgenote Eline Chehin en reed zeer constante rondetijden.

Kunst- en vliegwerk

Bij de start van de eerste race wist Van Kalmthout direct de leiding te pakken, gevolgd door zijn TKP-teamgenoot Leonard Hoogenboom die ook Chehin had weten te passeren. In de eerste bocht verremde Hoogenboom zich echter, raakte daarbij Van Kalmthout hard en schakelde zichzelf uit voor een topklassering. Van Kalmthout kon met kunst- en vliegwerk zijn kart op de baan houden en behield de leiding, maar kon die helaas niet vasthouden. Er was gekozen voor een hoge bandenspanning, waardoor zijn snelheid na tweederde van de race terugliep en de zeer goed rijdende Chehin de leiding terecht kon overnemen. Van Kalmthout werd evengoed tweede.

Dennis Tijs, de nummer twee in het kampioenschap, begon het seizoen als teamgenoot van Van Kalmthout, maar is inmiddels overgestapt naar een ander team. Tijs werd vierde en behield daarmee een kleine kans op de titel.

Rekenen

Na het nodige rekenwerk bleek Van Kalmthout aan een plek bij de eerste tien in race 2 voldoende te hebben om de titel al voortijdig veilig te stellen. Met deze opdracht vertrok Rinus van Kalmthout vanaf de tweede startplek. Nadat hij heelhuids door de eerste ronde was gekomen reed hij op een derde plek, achter zijn rivaal Dennis Tijs. Daarmee nam de Hoofddorpse racer echter geen genoegen en hij passeerde Tijs, om vervolgens een fikse tik te ontvangen waardoor hij een aantal plaatsen terugviel. Al snel zat hij weer achter zijn voormalig teamgenoot en opnieuw passeerde hij hem. Dit keer deelde Tijs een nog hardere tik uit op de kart van Van Kalmthout, die daardoor terugviel naar de negende plaats waarna hij zich in de laatste paar ronden nog terugvocht naar de zesde plek. De wedstrijdleiding bestrafte de onsportieve actie van Tijs, waardoor deze terugviel naar een kansloze elfde positie. Van Kalmthout kwam zo als vijfde over de finish en dat was genoeg voor een tweede plaats in het dagklassement en, veel belangrijker, de titel in de Dutch Rotax Max Junior Challenge én een ticket naar het WK in New Orleans (USA).

Geweldig

Uiteraard kon de 12-jarige Hoofddorper zijn geluk niet op. “Ongelofelijk, ik ga naar Amerika! Het was wel spannend deze laatste race, omdat ik er een paar keer flink werd geraakt. Het was misschien veiliger om achter Dennis (Tijs) te blijven, maar ik wist dat als hij slecht zou scoren mijn teamgenote Eline Chehin nog tweede in het klassement kan worden. Door zijn straf is dat nu het geval, dus dat is ook gunstig voor ons team ”, aldus de kampioen na afloop. “Ik wil mijn teamleider Ton Vink, mijn begeleider Mats van den Brand, mijn dataman Jeffrey van Bergeijk en mijn motortuner Jacco van Dijk bedanken voor hun aandeel in het succes. De titel is een mooie bekroning voor het harde werken van iedereen in ons team.”

Wereldtoppers

In november mag Rinus van Kalmthout nu naar het wereldkampioenschap karting in New Orleans, waar hij in een voor hem bekende Energy-kart (met dit chassis werd hij immers in 2011 kampioen in de World Formula Klasse) de strijd aangaat met alle wereldtoppers. Daar zal hij zeker één van de jongste deelnemers zijn, want de Junior-klasse is voor rijders van 12 tot 16 jaar en de meeste kampioenen zijn al wat ouder dan de 12-jarige Van Kalmthout die op 11 September zijn 13e verjaardag zal vieren.

Volgende races

De volgende races in de Dutch Rotax Max Junior Challenge zijn op 15 september op Circuit Erftlandring in Kerpen. Hoewel de titel dus al is veiliggesteld zal Rinus van Kalmthout opnieuw alles in het werk stellen om daar hoge ogen te gooien en het kampioenschap zo op de best mogelijke wijze af te sluiten.

Van Kalmthout Racing

Rinus van Kalmthout dankzij succes op Berghem stap dichterbij wereldkampioenschap in Amerika

Hoofddorp, 30 juni 2013 – Rinus van Kalmthout heeft op Circuit Park Berghem dankzij een zege en een tweede plaats de dagoverwinning behaald in de Dutch Rotax Max Junior Challenge. Omdat zijn titelconcurrenten belangrijke punten lieten liggen vergrootte de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout zijn voorsprong in het kampioenschap naar 26 punten, waardoor de reis naar het Wereldkampioenschap in New Orleans weer een stapje dichterbij is gekomen. Tot ieders verbazing was Marijn van Kalmthout op zondag aanwezig in Berghem, terwijl hij eigenlijk op het circuit van Zolder in zijn Formule 1 in actie zou komen. “Op zaterdag kreeg ik te kampen met wat technische tegenslagen bij de auto. Aangezien ik komend weekend alweer in actie kom op Circuit Park Zandvoort tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 besloot ik geen risico’s te nemen en op zondag niet meer in actie te komen.”

Mechanische tegenslag voor Marijn van Kalmthout op circuit Zolder

Marijn van Kalmthout keek er naar uit om tijdens het 50-jarige verjaardagsfeestje van Circuit Zolder te vlammen. Maar al op zaterdag moest de Hoofddorpse ondernemer constateren dat van competitief racen geen sprake was. “Tijdens de kwalificatie brak in de tweede ronde mijn gaskabel, waardoor ik als negende moest starten. In de opwarmronde van race 1 ging mijn wheelspeed censor kapot en moest ik de auto stilzetten in de pitstraat. Halverwege de race ging ik de baan weer op en reed ik goede rondetijden, ruim 1.5 seconde sneller dan de latere winnaar Ingo Gerstl in zijn schitterende GP2 2008 bolide met Toro Rosso aerodynamica en slechts 0.4 seconde langzamer dan Klaas Zwart in zijn 2004 Jaguar F1. Maar mijn remmen voelden niet goed en ik besloot niet verder te pushen.“

Meer problemen

Bij nadere controle door Kevin Mansell werd geconstateerd dat de hoofd remcilinder defect was. Op zondagochtend besloot Van Kalmthout daarom om niet meer in actie te komen op Zolder en naar Berghem te gaan, waar zoon Rinus twee races moest rijden in de Dutch Rotax Max Junior Challenge.

Extra motivatie

Groot was de verbazing bij Team TKP toen Marijn van Kalmthout op zondagochtend de paddock opkwam. Voor Rinus een extra motivatie, want nadat hij in de eerste race als tweede van start ging racete hij in zijn Alonso-kart naar een prachtige zege.
Gestart vanaf poleposition leek in race 2 nieuw succes voor de hand liggend. Rinus van Kalmthout viel echter na een matige start terug naar de zesde positie en moest weer aan een opmars beginnen. Daarin slaagde hij prima, hij wist zich terug te knokken naar de derde positie achter zijn teamgenoot Dennis Tijs. Met een schitterende inhaalactie wist hij ook Tijs te passeren en zo kwam de klassementsleider toch nog als tweede over de finish.

Dagwinnaar

Met een zege en een tweede plaats scoorde Van Kalmthout net zoveel punten als TKP teamgenoot Eline Chehin, maar omdat zijn kwalificatieresultaten beter waren werd Rinus van Kalmthout uitgeroepen tot dagwinnaar in de Junior Max klasse.

Stapje dichter bij doelstelling

Rinus gaat na vier van de in totaal zes Dutch Rotax Max Junior Challenges fier aan de leiding van het klassement en is uitgelopen naar een voorsprong van 26 punten. Daarmee is het ticket naar het wereldkampioenschap karting in Amerika weer een stap dichterbij gekomen. “Ik ben blij dat mijn vader toch gekozen heeft om naar mij toe te komen. Ook wil ik mijn team TKP, mijn begeleider Mats van den Brand, mijn dataman Jeffrey van Bergeijk en JVD Tuning bedanken voor de ondersteuning”, toonde Rinus van Kalmthout zijn blijdschap na afloop van de races.

Volgende races

De volgende races in de Dutch Rotax Max Junior Challenge zijn op zondag 11 augustus in het Duitse Hahn. Zo lang hoeft Rinus van Kalmthout echter niet te wachten, want op 21 juli neemt hij deel aan de Rotax Max Euro Challenge in Engeland. Marijn van Kalmthout mag zijn rechtervoet al eerder vol op het gaspedaal zetten, want komend weekend komt hij op Circuit Park Zandvoort in actie in zijn Benetton Formule1 tijdens de RTL GP Masters of Formula 3.

SportToppers 2012!

SportToppers 2012!Het is bijna zover! Haarlemmermeer SportToppers 2012! Wie zal de SportTopper van 2012 worden en wie wordt het SportTopperTeam?

Op maandag 25 februari worden de winnaars van SportToppers 2012 bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Schouwburg De Meerse. MWorksMedia & Haarlemmermeer Sport&Life zijn hierbij aanwezig en zullen er verslag van doen!

Dit zijn de genomineerden:

SportTopper tot 13 jaar:
- Megan Vlasman (skiën)
- Julien Zwiers (turnen)
- Gabi Fritsche (squash)
- Ricardo de Jong (nunchaku do)
- Imani de Jong (zwemmen)

SportTopper 13-17 jaar:
- Ymke van der Burgh (judo)
- Enzeli de Ruiter (karate)
- Livvy van Saase (alpine skiën)
- Twan van der Werff (judo)
- Judy van der Drift (atletiek)

SportTopper 18+:
- Donovan Wold (karate)
- Kimberly Borchers (ritmisch gym)
- Jordy Vonk (windsurfen)
- Amy Pieters (wielrennen)
- Lisa den Braber (zwemmen)

SportTopperTeam:
- SV Pax Groep 1A
- Judo Yushi / Pijloo Sport Heren
- ZPCH, Junior/senior ploeg
- MeerSquash Jeugd

SportTeam:
- Voetbalvereniging Kagia, Kagia1
- FcVVC, F3
- VCH, Jongens B1
- MeerSquash Heren 4

SportVereniging:
- MeerSquash
- VV Zwanenburg
- fcVVC
- TV Nieuw-Vennep
- Vennep Flyers

MLB in Haarlemmermeer!

MLB in Haarlemmermeer!MWorksMedia was bij de persconferentie aanwezig en wij hebben unieke foto's gemaakt die gepresenteerd zullen worden in de komende editie Haarlemmermeer Sport&Life (23 juni 2013)! De gemeente Haarlemmermeer zal in het interview ook meer bekend maken over de MLB in Haarlemmermeer!

Hieronder het persbericht:

Haarlemmermeer krijgt in Hoofddorp de nieuwe accommodatie van Vaessen Pioniers waar de Major League Baseball (MLB) de Amsterdam Series 2014 wil organiseren. Het moment dat de bouw van de nieuwe, aan alle eisen van de Amerikaanse MLB voldoende accommodatie van Vaessen Pioniers begint is meteen het moment dat concrete gesprekken starten over een serie van drie MLB wedstrijden in Hoofddorp.

De Hoofddorpse honkballiefhebber en sportverslaggever Andy Houtkamp sprak van een 'Droom komt uit persconferentie' die hij mocht presenteren namens gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en honkbalbond KNBSB. De aanwezigheid van Jason Holowaty, manager game development van de MLB, gaf een extra impuls aan de hoge verwachtingen in de goed gevulde zaal. Michel Bezuijen, wethouder sport van Haarlemmermeer, bevestigde waar de honkballiefhebbers op hoopten. Bezuijen noemde het een heuglijk moment: de bouw van de nieuwe accommodatie van Hoofddorp Pioniers kan beginnen. Het betreft een accommodatie op MLB niveau en dus geldt de toezegging van de MLB voor concrete gesprekken over drie 'regular season games' in Hoofddorp in 2014 of 2015.

Het betreft een gezamenlijk project van gemeente Amsterdam en gemeente Haarlemmermeer. Naast de 3 MLB wedstrijden zullen er ook andere evenementen worden georganiseerd. Wethouder Bezuijen benadrukte dat vooral veel zal worden georganiseerd in het kader van bevordering van de breedtesport. Als inwoner van Haarlemmermeer was Andy Houtkamp benieuwd naar de financiële paragraaf. Aanleg van de nieuwe accommodatie kost bijna 12 miljoen euro en dus wilde hij graag weten hoe zeker het is dat de MLB wedstrijden daadwerkelijk naar Hoofddorp komen. De nieuwe accommodatie van Vaessen Pioniers is straks de enige in Europa die voldoet aan de eisen van de MLB.

Technisch directeur Robert Eenhoorn van honkbalbond KNBSB kreeg de vervolgvraag of het 2014 of 2015 werd. Het antwoord was simpel: pas zodra de nieuwe accommodatie gereed is, kunnen de MLB wedstrijden naar Hoofddorp komen. Als het aan directeur Tom Haagmans van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf ligt, wordt het 2014. "We starten in maart 2013 met bouwen, alle voorbereidingen zijn gereed. Vaessen is expert in het zogenaamde 'lean' bouwen en in februari 2014 is de nieuwe accommodatie klaar. Wij bouwen ook het Huis van de Sport dus straks hebben we een heuse sportboulevard neergezet."

Maarten Broersen, voormalig bestuurslid algemene zaken van Hoofddorp Pioniers en nu voorzitter van stichting ETO, is verantwoordelijk voor de exploitatie van de nieuwe accommodatie. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Pioniers moest vertrekken van sportpark Toolenburg is hij betrokken bij de voorbereidingen. Broersen was enorm trots op de prachtige accommodatie van zijn club op Toolenburg, over de nieuwe accommodatie in Park 21 is hij super enthousiast. "De mogelijkheden in Park 21 zijn minstens even goed en op een aantal vlakken zelfs nog beter dan op Toolenburg. Het nieuwe complex voldoet straks aan de eisen die de Major League Baseball stelt en de KNBSB heeft al aangegeven dat ze Hoofddorp als nieuwe thuisbasis voor de nationale selectieteams wil gaan gebruiken."

Hoofddorp als honkbalhart van Nederland, het past perfect in het beeld van de Haarlemmermeerse Sportnota uit 2008 waarin honkbal als een van de drie kernsporten werd benoemd. Andy Houtkamp ziet het helemaal voor zich en droomt ervan in 2014 namens de NOS verslag te mogen doen van de eerste Major League Baseball wedstrijd in Nederland.

Haarlemmermeer Sport&Life 2013

Haarlemmermeer Sport&Life 2013Ja! Wij zijn weer gestart met de nieuwe editie Haarlemmermeer Sport&Life!

Dit jaar (2013) zal het magazine 2 keer verschijnen en daar zijn wij trots op! De eerste editie zal in juni bij het geweldige evenement SportFair worden uitgegeven en gepresenteerd. De tweede editie wordt begin december uitgegeven en de locatie van de presentatie is nog een verrassing! Zorg dat je bij de presentaties aanwezig bent want naast gemeentelijke beleidsmakers komen er ook veel bekende Nederlanders en bekende Nederlandse Sporters!

Wilt communiceren in een van onze magazines of heeft u een tip voor onze redactie neem dan contact met ons op!